מעולם לא התקיימה בישראל הפגנה של השלטון נגד שלטון החוק. מעולם לא קרא ראש ממשלה בישראל לתומכיו לצאת להפגנה שקוראת לשים במעצר בכירים בפרקליטות המדינה ולפתוח בחקירה נגד חוקרי המשטרה, שניהלו את תיקיו הפליליים של ראש הממשלה. האירוע הזה התרחש ביום שלישי בערב ברחבת מוזיאון תל אביב [26 בנובמבר]. לא נהרו אליו המונים, בסך הכל כמה אלפי ביביסטים "שרופים", אבל המסר שלהם היה חד וברור, מדגים פעם נוספת את העובדה שראש ממשלת ישראל מוכן לרסק את מדינת ישראל כדי להימלט מאימת הדין.
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט נאם ממש באותו יום בכנס משפטי באילת ואמר, אף הוא, דברים חסרי תקדים: "אני שומע איומים, אני שומע שקרים, אני שומע הכפשות חסרות בסיס, זה מזעזע", והוסיף, "אנחנו גוף ממלכתי של המדינה, אנו פועלים מטעמה ובשמה ומייצגים אותה בערכאות. למרבה הצער, הגישה הממלכתית האחראית שבה אנו נוקטים ושעליה נקפיד לשמור, לא תמיד מאפיינת גורמים אחרים. אני שומע ביטויים שאין להם מקום בשיח הציבורי המכוונים כלפי מערכת אכיפת החוק ובכירים מסוימים בתוכה...שי ניצן הוא משרת ציבור בכל רמ"ח איבריו, הוא משפטן מעולה, הוא אדם ישר והגון; ליאת בן ארי כשמה כן היא, בת למשפחת האריות, לוחמת אמיתית, רואה נגד עיניה את שלטון החוק...העובדה ששי וליאת מסתובבים עם מאבטחים רק כי מילאו את תפקידם, היא בלתי מתקבלת על הדעת".
למי שהיה ספק עד היכן מוכן נתניהו ללכת כדי להגן על עצמו ועל חירותו, הספק הזה הוסר. נתניהו מוכן ללכת עד הסוף והוא נמצא בעיצומה של הדרך לשם. את יריית הפתיחה הוא ירה ביום חמישי בשבוע שעבר [21 בנובמבר], בנאום התגובה שלו להודעת היועץ המשפטי לממשלה באותו ערב כי החליט להגיש נגדו כתב אישום. במקום להוריד ווליום ולהתמודד עם מצבו, הסתער נתניהו בשיניים חשופות על המערכת כולה, ותבע "לחקור את חוקרי המשטרה".
בעקבותיו נהרו חסידיו הקנאים ביותר ובראשם שר התקשורת דודי אמסלם, שהודיע בראיון טלוויזיה במוצאי שבת [23 בנובמבר] ש"ליאת בן ארי היא אישה שצריכה לשבת בכלא". בן ארי היא הפרקליטה המלווה של תיקי נתניהו והכוח המניע מאחורי החקירה כולה. אמסלם, כמו נתניהו, שכח שבן ארי הייתה גם הפרקליטה המלווה בתיקי אהוד אולמרט, שהובילו אותו בסופו של דבר להרשעה וריצוי מאסר בפועל. העובדה שמאבטחים הוצמדו לאחרונה לפרקליט המדינה שי ניצן ולפרקליטה בן ארי מוכיחה לאיזה טירוף מערכות מוביל בימים אלה ראש הממשלה את המדינה. ההפגנה ביום שלישי הכילה שלטי שנאה ושטנה רבים כנגד מערכת המשפט ומערכת אכיפת החוק, הקהל שאג בוז בכל פעם שהושמע שמו של מי מבכירי המערכת והבוז הוענק בנדיבות גם לעיתונאים בכירים המבקרים את ראש הממשלה, שגם שמותיהם הוקראו.
נתניהו לא למד דבר מעברו הבעייתי. ב-1995 הוא הוביל גל הסתה חסר תקדים נגד ראש הממשלה דאז יצחק רבין, הסתה שהובילה בסופו של דבר להירצחו של רבין בידי יהודי שטוף מוח ומוסת. למרות שהוזהר בזמנו, גם על ידי ראש השב"כ, המשיך נתניהו להשתתף במסע הדה-לגיטימציה שנערך לרבין. הוא כנראה לא הפנים את הלקח.
במערכת האכיפה מביטים בייאוש מסוים בסחרור שאליו נקלע ראש הממשלה. "הוא לא עוצר באדום, הוא לא לוקח שבויים", אמר גורם אכיפה בכיר לאל-מוניטור, "הוא פשוט רוצה לשרוף את המועדון על יושביו וזה מסוכן, יש אנשים שיכולים לפרש את דברי ראש הממשלה פרשנות מרחיקה ואנחנו עלולים להגיע למקומות איומים".
גם במערכת הפוליטית לא חסרים מודאגים. הם לא נמצאים רק באגף המרכז-שמאל ובקרב יריבי נתניהו, אלא גם בתוך הליכוד עצמו. להפגנה נגד שלטון החוק ביום שלישי הגיעו רק שלושה חברי כנסת מהליכוד: השרה מירי רגב והח"כים מיקי זוהר ושלמה קרעי. 28 שרים וח"כים נוספים העדיפו להדיר את רגליהם מהאירוע, בנימוקים שונים ומשונים. שלא לציטוט, אמר ח"כ בכיר בליכוד לאל-מוניטור ש"נתניהו היה מקל על כולנו לו היה מפנים את מצבו ומפנה את הזירה כדי שאפשר יהיה להקים ממשלה במהירות ולחסוך בחירות שלישיות. במקום זה הוא רותם את כולנו בכפייה לקרון מטורף שדוהר במדרון חלקלק למבוי סתום. הרי אין לנתניהו סיכוי להרכיב ממשלה גם אחרי בחירות שלישיות ואין לו סיכוי לקבל חסינות מהכנסת לאחר שליברמן הודיע שיתנגד. על מה הוא נלחם? על זמן? זה הזמן שלנו, זה עתיד המדינה".
נתניהו נאבק כעת באין ספור חזיתות במקביל. מתוך הבית קם נגדו גדעון סער ודורש פריימריז בזק כדי לנסות להקים ממשלת אחדות עם כחול לבן ברגע האחרון. הסיכויים שזה יקרה אפסו, נותרו שבועיים בלבד עד פיזור אוטומטי של הכנסת והליכה לבחירות. עוד לפני הבחירות השלישיות, ייאלץ נתניהו להתמודד בכל מקרה מול סער בפריימריז שמחויבת המפלגה לקיים. מצבו לא ברור. לנתניהו גרעין תמיכה מוצק ונלהב בקרב מתפקדי הליכוד, אבל גם הם מבינים את מצבו. "הוא כבר לא וינר, הוא כבר לא מביא שלטון, הוא היה נכס גדול אבל הפך לנטל לא פחות גדול ממנו, זו תהיה דילמה בין הנאמנות האוטומטית למנהיג לבין יצר ההישרדות בשלטון, ואני לא באמת יודע מי ינצח", אמר חבר כנסת בליכוד לאל-מוניטור, בהתייחס לסיכוייו של נתניהו לנצח את הפריימריז אם וכאשר.
אחרי שינצח אותם, אם ינצח, יצטרך נתניהו להתייצב שוב מול שלושת הרמטכ"לים של כחול לבן כשבאמתחתו כתב אישום על שוחד. משימה בלתי אפשרית? כנראה. יחד עם זאת, האיש התמחה במשימות בלתי אפשריות והאירוע כולו מבטיח לו עוד כחצי שנה בלשכת ראש הממשלה, בכל מקרה. גם זה לא מובן מאליו.